Routebeschrijving Domaine de Palanchou

Er zijn vele wegen naar ons vakantiehuis. Snel, goedkoop maar ook milieuvriendelijk reizen is een optie! Bekijk de routebeschrijving naar Domaine de Palanchou.

Coördinaten: 44°20’31.0″N 0°48’05.1″E

Routebeschrijving

Hoe herken je het huis?

Als je aan komt rijden met de (huur)auto vanaf de D103 (Vanuit Agen of Penne d’Agenais) en afslaat naar de C50 richting Auradou zie je bordjes met de buurtschappen aan de linkerkant van de weg. De derde weg naar links is naar buurtschap Palanchou, het huis staat aan de Chemin de Palanchou 257. Je slaat dan (zie de afbeelding) af bij het witte rondje en rijdt door naar boven. Ons huis heeft lampjes in de voortuin hangen, parkeer de auto onder de bomen bij het huis.  Als je verder rijdt beland je bij onze buren. 

Vliegtuig

Vanaf Rotterdam vliegt Transavia op Bergerac. Je landt op een klein en overzichtelijk vliegveld. Hier zitten een paar autoverhuurmaatschappijen. Zelf hebben wij goede ervaring met National of Alamo via Easyterra. Het is een klein uurtje rijden naar Auradou.

KLM en EasyJet vliegen op Bordeaux vanaf Amsterdam. KLM vliegt daarnaast ook op Toulouse.

We hebben ook wel eens heen gevlogen op Bergerac en terug via Bordeaux, de huurauto op een andere locatie inleveren is maar €24,17 (excl BTW) extra.

Auto

Met de auto vanaf Utrecht is het 10,5 uur rijden. Wil je onderweg overnachten dan raden we je Vierzon (Ibis Styles Vierzon), Orleans of Senlis (prachtig stadje) aan. Of je kunt via Parijs reizen en daar een citybreak doen. 

Met de elektrische auto naar Zuidwest-Frankrijk
Milieuvriendelijk reizen naar Zuidwest-Frankrijk is ook mogelijk met de elektrische auto. Check goed of er (snel)laders langs de route zijn, bijvoorbeeld met de routeplanner voor elektrische auto’s van de ANWB (nog in ontwikkeling).

Rijd je een Tesla, dan kun je snelladen (20/30 minuten per keer) bijvoorbeeld in Lile, Senlis, Orleans en Brive-la-Gaillarde of Limoges (hier zit de charger bij een erg mooie speeltuin voor de kinderen) op de route naar Auradou. Je doet er uiteraard wat langer over, ongeveer 12 uur in totaal. Bij ons huis hebben we geen laadpaal, maar kun je de auto aansluiten op het elektriciteitsnet. Er zijn laadpalen in Penne d’Agenais.

Trein

Een andere milieuvriendelijke optie naar Zuidwest-Frankrijk is de trein. De Thalys gaat 10x per dag van Amsterdam, via Schiphol en Rotterdam naar Parijs. Je komt aan op Gare du Nord. De TGV naar Bordeaux Saint-Jean vertrekt vanaf Gare Montparnasse, een uurtje met de metro. Koop je kaartje alvast in de Thalys. Of blijf een paar dagen in Parijs! Hier vind je uitleg over de overstap van Gare du Nord naar Gare Montparnasse.
In Bordeaux Saint-Jean kun je een (elektrische) auto huren bij Sixt. Het is nog twee uurtjes rijden naar Auradou. Op minder dan 10 minuten afstand van ons huis vind je laadpalen in Penne d’Agenais of Villeneuve-sur-Lot.

Je kunt vanaf Bordeaux ook nog een stukje verder met de TGV naar Gare d’Agen, waar je ook een auto (geen elektrische) kunt huren. Het is dan een klein half uurtje rijden naar ons huis.

Uit de Lot-et-Garonne komen de beroemde pruimen uit Agen. Het huis heeft ook nog een eeuwenoude oven waar de pruimen vroeger in werden gedroogd.

Waar is ons huis?

257 Chemin de Palanchou
47140 Auradou
Lot-et-Garonne
Frankrijk

+31(0)611320371 (NL&EN)