5 Redenen waarom ons vakantiehuis met kinderen een goed idee is

We krijgen regelmatig de vraag of er op Domaine de Palanchou en in de omgeving wel genoeg te doen is voor kinderen. Wij vertellen je hieronder precies waarom ons vakantiehuis met kinderen (volgens ons) een top idee is!

Kindvriendelijk op z'n Palanchou's

Je zoekt een fijn, kleinschalig vakantieadres, met een kindvriendelijke accommodatie. Je wilt lekker veel groen om je heen zodat je tijd buiten kunt doorbrengen. Uiteraard wil je privacy en rust voor een goed portie quality time met het gezin. En oja, een goed uitgeruste keuken zodat je ook uitgebreid kunt koken zonder naar een restaurant te hoeven.

Check, hebben we.

Maarrrrr. Dan komt onvermijdelijk de vraag, bij jezelf of partner op, is er wel genoeg te doen voor de kinderen?

Als ouders van twee nieuwsgierige en actieve jongens van 5 stelden wij ons bij iedere vakantie deze vraag. En daarom hebben we daar bij ons domein goed rekening mee gehouden.

  1. Een zwembad. Nothing beats a zwembad. Een grote, eentje op goede temperatuur (26 graden) om lekker lang in te kunnen spelen, eentje met een brede trap om op te zitten en makkelijk uit het zwembad te kunnen komen, eentje waar je in kan staan en lekker met de kinderen mee kunt spelen. We hebben ook zwembadspeelgoed en een babybadje.
  2. De ruimte om op ontdekkingstocht te gaan. 4 hectare maar liefst. Kastanjes verzamelen, bloemen plukken, slakken zoeken, verstoppertje spelen..
  3. En een trampoline, een glijbaan in het stro, een zandbak met speelgoed, een jeu de boulesbaan met kinderspeelballen, een schommel en een hangmat. Buitenspeelgoed voor een potje voetbal of tennis en binnenspeelgoed zoals spelletjes en puzzels, een treinbaan, autokleed, muziekinstrumenten, Playmobil, noem maar op.
  4. Goede wifi, tja, onmisbaar.
  5. Verschillende kastelen. Vaak in de zomer met ridder- en prinsessen activiteiten voor kinderen. Zwemmeertjes, waterparken, attractieparken, varen over de rivier, paardrijden, minigolf en ronddraaien op een heus carrousel bij Chateau Stelsia, lekkere ijsjes, crèpes met Nutella en franse frietjes eten op de vele (avond)markten.
 

En dat allemaal op en in de buurt van ons betoverende domein, waar je uiteindelijk, als je er eenmaal bent, helemaal niet zoveel nodig blijkt te hebben voor plezier samen!

Bisou,

Fieke

Uit de Lot-et-Garonne komen de beroemde pruimen uit Agen. Het huis heeft ook nog een eeuwenoude oven waar de pruimen vroeger in werden gedroogd.

Waar is ons huis?

257 Chemin de Palanchou
47140 Auradou
Lot-et-Garonne
Frankrijk

+31(0)611320371 (NL&EN)