Domaine de Palanchou

Ons vakantiehuis Domaine de Palanchou ligt op een kleinschalig domein in Frankrijk en is geschikt voor 6 tot 8 personen. Het heeft twee verwarmde privé zwembaden en is kindvriendelijk. Ook honden zijn welkom!

Authentic details

When entering the lane towards our holiday home in France, you will notice a barn on your left and then the house with a sumptuous front garden. Here you can sit all days to enjoy the sunshine and the view. Domaine de Palanchou is an old farmhouse which you will notice from the thick stone walls and authentic details like timbers, century old prune oven (typical for this region), bread oven and fireplace.

Hoofdhuis

You enter into a large reception hall leading to a double bedroom with four poster bed on your right and entrance to the timber terrace with swimming pool. Ahead are the stairs leading to the room in the eaves with two separate beds for adults and children. To the left is the large kitchen diner equipped with all commodities like coffee machine to brew your own coffee from beans, dish washer, washing machine and dryer, oven, kettle, blender and sandwich toaster. The floor to ceiling window gives masses of light and you can enjoy the sunset while cooking. Enter the passage to the cosy living room with wood burner (needless to say there is central heating everywhere). On the way you will notice another bed room with double bed and also entrance to the terrace. On the left is a separate toilet and sturdy bathroom with rain shower.

We hebben een goede internetverbinding en een televisie waar je je favoriete series en films op kunt streamen! Kom je met kleine kinderen dan zijn er genoeg voorzieningen. Zoals speelgoed, 2 kinderstoelen (1 met babyset), 1 ledikant en 1 reisbedje die we overal in het huis kunnen plaatsen.

Zwemmen

Ons nieuwe privé zwembad is een verwarmd zoutwaterbad van 15×4 meter dat vanaf mei t/m september in gebruik is. Dit zwembad is beveiligd met een elektrisch rolscherm en ligt aan de binnenplaats. Er zijn ligstoelen en parasols beschikbaar.

Het andere privé zwembad van 5×2,5 meter ligt aan de andere zijde van het huis. Dit zwembad is enkel het hoogseizoen (juli en augustus) in gebruik. Op het houten terras vind je een tuinset. Ook dit zwembad is beveiligd en verwarmd (tot 26 graden).

Pizzaoven en BBQ

We hebben een Weeber BBQ en een lichtgewicht Ooni Pizzaoven op houtpellets. In 15 minuten is deze oven voldoende warm om in 60 seconden je pizza af te bakken! Je kunt de BBQ en de Pizzaoven neerzetten waar je maar wilt eten die avond. 

Large garden

Er is naast het huis, via de oprijlaan, maar ook vanuit de woonkamer, een ingang naar de binnenplaats. Hier is een terras met loungestoelen en een tafel en stoelen aan de zijde van het woonhuis. Aan deze grote binnenplaats grenst het grote, nieuwe zwembad, de Gîte, de Grange en de ingang van de grote schuur. Daarnaast kun je ons 40.000 m2 terrein oplopen dat omringd wordt door bos en weiland dat vol staat met wilde bloemen, oude wijnranken en fruitbomen.

Child friendly outdoors

In de Grange hebben we voor de kinderen een trampoline, glijbaan, zandbak, fietsjes en skelters en allerlei buitenspeelgoed. Onze rode, antieke tractor staat hier ook voor de liefhebbers! Naast de Grange aan de binnenplaats vind je ook onze jeu de boules baan.

Seperate Gîte

De Gîte is beschikbaar voor groepen die samen op vakantie zijn maar toch graag een stukje privacy willen voor 2 mensen. Er is een badkamer en er zijn 2 enkele boxsprings. Er kan een ledikant worden bijgeplaatst en op de vide kunnen eventueel ook 2 (oudere) kinderen slapen. De Gîte kan op aanvraag worden bijgehuurd.

Dogs welcome

Honden zijn van harte welkom. Je kunt fantastisch wandelen in de Lot-et-Garonne en je kunt zelfs een stevige ochtendwandeling maken over ons terrein!

There is parking space for several cars.

Ons domein heeft, naast een houtkachel in de keuken en woonkamer, in alle kamers centrale verwarming. Hoewel het huis lekker koel blijft in de zomer zijn er wel ventilatoren en een mobiele airco aanwezig.

Toegankelijkheid

Ons huis is een verbouwde boerderij en is mooi gelegen op een helling naar het dal. Dat betekent dat er binnen en buiten hoogte verschillen zijn. De hoofdingang is bereikbaar via een stenen trapje met drie treden. Ook het stenen terras aan de zijkant is voorzien van traptreden. Rondom het huis is fijn grind toegepast. Ook in huis is de oorspronkelijke staat van het huis merkbaar. In de keuken is een kleine trede. De woonkamer is bereikbaar via een lage deur en een opstap. De douche is in het bad.

The delicious and renowned Agen prunes originate from Lot-et-Garonne. The house also has a centuries old oven in which the prunes used to be dried for 24 hours.

Where to find us?

257 Chemin de Palanchou
47140 Auradou
Lot-et-Garonne
France

+31(0)611320371 (NL&EN)